Speaker

M-a intrebat un jurnalist acum ceva vreme, cum mi-a venit ideea, cum m-am indurat sa ma las de baschet si sa incep sa tin discursuri motivationale, sa vorbesc liber oamenilor despre legatura dintre sport si leadership, dintre managementul timpului, rezultate, atingerea obiectivelor si altele asemenea.

Primul lucru pe care l-am spus a fost ca nu am lasat sportul si nici nu-mi propun, pentru ca sunt sigur ca nu ma va lasa el pe mine, chiar de-as vrea.

Cumva, lucrurile au venit ele catre mine. Ideea de a imparti din experienta mea si cu ceilalti, formal si aplicat, de a traduce atributele dobandite pe terenul de sport in limbaj de business, in programe de leadership sau workshop-uri aplicate departamentelor de HR, mi-a venit pur si simplu revelational. La jumatatea anului 2014 am fost invitat sa vorbesc intr-o comunitate a executivilor de top din Romania (CEO Clubs) despre coaching si performantele individuale si de grup. Succesul evenimentului bazat pe performanta sportiva in fata unor performeri de business mi-a confirmat cate similitudini exista intre cele doua industrii.

Am plecat de acolo, stiti cum se spune, cu un sentiment bun, cu un sentiment ca vreau sa dezvolt asta si ca pot sa ma perfectionez. De atunci au urmat multe alte invitatii, in zona de motivational speaking, din domenii diverse si nu neaparat conexe, cum ar fi IT, asigurari, banking, retail si chiar auto.

In prezent, aloc o parte insemnata din timpul meu acestei nise de business, care desi are un potential imens, cererea fiind evident in crestere in ultimii ani, incepe sa fie din ce in ce mai sofisticata, cu cerinte exclusiviste si particularizate care implica, atat studiu individual din partea mea cat si “aplecare” pentru fiecare grup de auditori in parte.