Am crescut strângându-ne în curtea școlii la un baschet sau la orice alt sport la care ne puteam gândi. Jocurile copilăriei noastre erau în aer liber, iar întâlnirile cu prietenii nu se materializau printr-un “like” la un comentariu.
Trăim într-o perioadă în care mișcarea nu are drept adversar doar sedentarismul cauzat de jocurile pe calculator, tabletă sau telefon, ci și lipsa locurilor de joacă amenajate și sigure pentru copiii noștri.
Trăim într-o lume în care străzile sunt super-aglomerate, iar parcurile sunt puține și pline. În tot acest timp, curtea școlilor rămâne goală, seară de seară, weekend de weekend. Curtea școlilor rămâne inaccesibilă și de multe ori, împrejmuită de garduri înalte și bodyguarzi la poartă.
Potrivit studiului, copiii români alocă mai mult timp materiilor din profilul real și celor din profilul uman (câte un sfert din copii alocă peste 7 ore pe săptămână) și mult mai puțin sportului (8% din copii alocă peste 7 ore pe săptămână) și activităților artistice (3% din copii alocă peste 7 ore pe săptămână). Pe de altă parte, atât părinții, cât și copiii și-ar dori mai multe activități sportive și artistice încurajate de școală.
Proiectul “Curtea Școlii” a fost inițiat la Romanian Business Leaders Summit din martie 2016 și este implementat împreună cu o echipa de voluntari RBL.
Identitatea visuală a fost realizată de GO Studio.